*

Ricciardo: Met een goede auto kan Verstappen ‘een grote’ worden

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

4 januari 2019 09:13

Ricciardo: Met een goede auto kan Verstappen ‘een grote’ worden
Sutton Images

Na ruim vijftig races als teamgenoten weet Daniel Ricciardo het zeker: Max Verstappen kan “een grote” worden in de Formule 1. “Het komt er waarschijnlijk op aan of hij een auto heeft die in staat is om te winnen.”

Bijna drie seizoenen waren Max Verstappen en Daniel Ricciardo teamgenoten bij Red Bull Racing: 58 keer raceten ze samen. Ricciardo scoorde in die periode 590 punten, Verstappen 608. In de kwalificatie had Ricciardo in het eerste seizoen (2016) nog de overhand, maar de afgelopen twee jaar trok de Nederlander aan het langste eind. De twee waren dus behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Na drie seizoenen met Ricciardo krijgt Verstappen in 2019 Gasly als teamgenoot.

Naast de baan konden Verstappen en Ricciardo het goed met elkaar vinden. De Australiër, die in 2019 naar Renault vertrekt, is dan ook niet te beroerd om Verstappen te prijzen nu hij afscheid neemt bij Red Bull. “Er is zeker veel potentie”, zegt Ricciardo over Verstappen op RaceFans.net. “Max heeft echt potentie om een grote te worden. Ik denk dat het vooral van zijn traject zal afhangen.”

Met Red Bull heeft Verstappen immers nog geen gooi naar de wereldtitel kunnen doen, wel won hij al enkele races. Ricciardo denkt dat de Nederlander zijn top nog niet bereikt heeft. “Ik weet zeker dat hij zal blijven verbeteren, maar het zal waarschijnlijk meer een situatie worden of hij een auto heeft die in staat is om te winnen. Dat bepaalt waarschijnlijk in hoeverre hij een status als grootheid kan bereiken.”

Kortom: met de juiste auto heeft Verstappen alles in huis om wereldkampioen te worden, denkt Ricciardo. “En als dat alsmaar niet blijft lukken, dan kan hij wellicht gefrustreerd raken. Maar wat betreft zijn kwaliteiten is hij erg getalenteerd, dat is duidelijk.”

Lees meer over

Ricciardo Verstappen