Daniel Ricciardo zegt onder de indruk te zijn van de vooruitgang bij Red Bull. De Australiër benadrukt dat hij blij is dat het team op poleposition staat en dat hij niet ‘verbitterd’ is dat het team succesvol is terwijl het succes bij Renault voorlopig uitblijft. 

Terwijl voormalig teamgenoot Max Verstappen de poleposition veroverde in Brazilië, moest Daniel Ricciardo genoegen nemen met de twaalfde plaats. Hij mag vanwege de gridstraf van Charles Leclerc vanaf de elfde plaats starten.

”Ik ben onder de indruk”, zegt Ricciardo over de prestaties van Red Bull. ”Ik heb net de ronde van Max teruggekeken en dat was echt een heel goede ronde. Ik heb zo’n drie jaar naast Max gereden dus ik weet dat hij het in zich heeft om met die auto de poleposition te pakken, maar om hier snel te zijn is indrukwekkend. Ze hebben zeker iets gevonden, dus petje af. En dat meen ik oprecht”, aldus Ricciardo.

Hoger gelegen circuits
”Sommige mensen zullen zeggen dat ik verbitterd ben omdat een Red Bull op poleposition staat, maar ik vind het geweldig”, benadrukt de Australiër. ”Ik wil graag zien dat meer teams om de poleposition kunnen strijden. De afgelopen races ging het alleen tussen Ferrari en Mercedes, dus het is goed dat Red Bull er nu staat. Nu is het aan ons om op dat niveau te komen. Voor nu is het goed dat er drie teams om kunnen strijden”, aldus Ricciardo.

Ricciardo denkt dat de hoogte van het circuit in het voordeel werkt van de Red Bull. ”Er is een duidelijke trend te zien bij Red Bull en met hun aerodynamische pakket lijken ze het altijd beter te doen op de hoger gelegen circuits. Kijk maar naar Mexico, de afgelopen jaren zijn ze daar zeer sterk, net als in Oostenrijk. Honda heeft dus zeker vooruitgang geboekt, maar de auto in het algemeen lijkt ook beter geworden. Wanneer de rest veel downforce verliest, heeft Red Bull altijd nog wat over. Ik zal Adrian Newey wel eens bellen!”, grapt de Australiër.

Foto: Motorsport Images