In zijn tweede Grand Prix start Daniel Ricciardo voor teamgenoot Vitantonio Liuzzi. Niet geheel op eigen kracht, maar toch eindigde de Australiër binnen een tiende van zijn HRT-teamgenoot.

Liuzzi kreeg een positiestraf aan zijn broek omdat hij zijn versnellingsbak moest verwisselen. “We werkten vanochtend hard en de balans in de auto was goed”, aldus de Italiaan. “Ik had er vertrouwen in om voor onze rivalen te eindigen in de kwalificatie. De omstandigheden veranderden echter en de auto voelde daardoor niet meer hetzelfde aan.”

 

“Na de versnellingsbakwissel kregen we een straf en daarom start ik morgen achteraan. Toch denk ik dat we morgen het verloren terrein weer kunnen goedmaken. Het wordt een lastige maar opwindende race.”

Ricciardo is blij dat hij na Silverstone er beter op is geworden. “Ik ben redelijk blij met de kwalificatie. Ben niet buiten mijn zinnen omdat ik realistisch wil blijven en zie dat ik een stap vooruit heb gemaakt sinds de Britse Grand Prix. Vanochtend was ik niet zo snel en daar hebben we van geleerd. We hebben met de ingenieurs wat wijzigingen aangebracht die goed lijken uit te pakken omdat mijn tijden stelselmatig beter werden. Het is dus een goede stap vooruit. Dat willen we morgen in de race opnieuw doen.”