Daniel Ricciardo lag op koers om punten te scoren in Zuid-Korea, totdat een ‘mechanisch defect’ zijn race drie ronden voor het einde in het water deed vallen.

Ricciardo, de enige coureur die de race op de medium-banden aanving, kende tot dat moment een degelijke wedstrijd. “De auto was niet geweldig, maar wel goed genoeg voor punten. Ik had de negende plek in handen, totdat de auto bij het aanremmen van bocht drie ineens naar links schoot”, zo legt hij uit hoe hij zijn race naast de baan in plaats van aan de finishstreep eindigde.

“Toen ik uit de auto klom, zag ik dat er links vooraan een mechanisch defect was”, vervolgt Ricciardo, die teleurgesteld is met het resultaat, maar niet met zijn prestatie: “Ik ben tevreden met hoe ik het heb gedaan. We waren vermoedelijk niet snel genoeg voor de toptien, maar konden toch om de punten vechten. Volgens mij heb ik het maximale uit de auto gehaald totdat hij de geest gaf.”

Vergne
Een ronde na Ricciardo viel ook teamgenoot Jean-Éric Vergne uit. “We weten nog niet wat er bij mij mis ging”, deelt hij mede. “Ik voelde alleen dat er iets mis was met de auto, want hij trok opeens naar één kant, waarop het team me maar naar binnen riep.”

Een goede race was het sowieso al niet voor Vergne. “Het hele weekend was niet om over naar huis te schrijven. Ik wil dit gewoon zo snel mogelijk vergeten en volgende week in Japan van voren af aan beginnen.”