HRT had hoge verwachtingen van de Grand Prix in Abu Dhabi, maar kon die niet waarmaken in de race. Vitantonio Liuzzi eindigde als laatste, terwijl Daniel Ricciardo drie ronden voor het einde de strijd moest staken.

Een elektrisch probleem bracht de HRT van Ricciardo tot een halt. “Dat was spijtig, maar ik ben tevreden over het tempo dat ik daarvoor kon rijden”, zegt de Australiër. “Ik noteerde goede rondetijden en dat is iets om mee te nemen naar de volgende race.”

Ricciardo leerde vroeg in de race ook al een paar lessen. “Bij de start passeerde ik Timo Glock en zat ik direct achter Jarno Trulli. Ik bleef aan de binnenkant voor de eerste bocht en dat was een fout want Glock kon me buitenom voorbij. En zo waren er nog een paar acties waar ik wat assertiever had kunnen zijn.”

De HRT-coureur was vooral in gevecht met zijn teamgenoot en leek tot zijn uitvalbeurt de overhand te hebben. Vitantonio Liuzzi was niet te spreken over de balans van zijn auto.

“We hadden dezelfde problemen als gisteren”, zegt de Italiaan. “Het team heeft de hele nacht geprobeerd het euvel te vinden en te verhelpen, maar helaas was de balans nog altijd niet perfect. Ik had onderstuur in linkerbochten en overstuur in rechterbochten. Het positieve is dat ik de finish heb gehaald.”