Daniel Ricciardo en zijn voormalig manager, Glenn Beavis, hebben een ‘vriendelijke’ schikking getroffen over een geschil. In juli werd duidelijk dat Beavis claimde dat hij had recht had op meer dan tien miljoen Britse ponden, omgerekend zo’n elf miljoen euro, aan onbetaalde commissies. Wat het akkoord inhoudt is niet vrijgegeven, maar het is wel duidelijk dat het een ‘vriendelijke’ schikking betreft. 

Uit documenten die opgevraagd werden door Motorsport.com in juli bij het Britse Hooggerechtshof bleek dat Beavis claimde dat hij het recht had op meer dan tien miljoen Britse ponden vanwege vermeende onbetaalde commissies omtrent het Renault-contract van de Australiër. De twee partijen hebben nu een geheime schikking getroffen.

”Daniel Ricciardo en Glenn Beavis zijn verheugd om te bevestigen dat zij een vriendelijke schikking hebben getroffen over de aan Glenn verschuldigde bedragen. Daarmee is het proces bij het Hooggerechtshof in Londen beëindigd. Daniel en Glenn wensen elkaar het beste toe voor de toekomst”, staat in een verklaring.

Beavis’ claim bestond onder andere uit twintig procent commissie over Ricciardo’s basissalaris bij Renault en verschillende andere inkomsten waar Ricciardo conform contract recht op heeft. Beavis wilde deze gederfde inkomsten vergoed zien. Uit zijn claim viel daarbij op te maken dat Ricciardo meer dan 22 miljoen euro per jaar verdient bij Renault.

Foto: Motorsport Images

‘Geen enkele fundering’
Beavis voerde volgens het rechtbankdocument al halverwege 2017 gesprekken met Renault-baas Cyril Abiteboul over een potentiële overstap van Ricciardo van Red Bull naar Renault, een jaar vóór de Australiër daadwerkelijk bij het Franse fabrieksteam tekende.

Volgens Beavis probeerde Ricciardo hem afgelopen december al met onmiddellijke ingang te ontslaan. Dit werd uitgesteld tot begin 2019 om het papierwerk omtrent Ricciardo’s Renault-contract af te ronden. Dit was uiteindelijk pas op 7 maart, slechts tien dagen voor de Grand Prix van Australië, gedaan.

In een statement aan Motorsport.com reageerde Ricciardo destijds op de kwestie: ”Er is geen enkele fundering voor Beavis’ claim en ik ben van plan dat tijdens de rechtszaak ook ten volle aan te tonen met mijn verdediging.”