De updates die Red Bull in Hongarije heeft gebracht voor de RB13 zorgen ervoor dat de auto wel wat aanvoelt als een ‘B-Spec’, zegt Daniel Ricciardo.

De Australiër, vrijdag het snelst in zowel de eerste als de tweede training, vertelt dat desgevraagd aan Autosport: “De auto voelde zeker meer aan als een ‘B-Spec'”, zegt hij.

“We waren vrijdag natuurlijk ook gelijk snel toen we de pits uit reden. We waren daarna de hele sessie competitief en de long runs waren ook goed”, zegt Ricciardo, volgens wie de middagsessie ook goed verliep.

“De updates die we hebben gebracht, lijken te werken. Ik heb het gevoel dat de auto nu meer grip heeft. Het is zeker een stap in de juiste richting”, vervolgt de coureur wiens team, onder meer, een aangepaste voorvleugel, vloer en gereviseerde sidepods heeft geïntroduceerd.

Verstappen
Teamgenoot Max Verstappen liet vrijdag na de trainingen optekenen dat hij denkt dat Red Bull ‘erbij zit’ in Hongarije, op de Hungaroring. Volgens de Nederlander moet de balans van de auto echter nog wel verbeterd worden ‘om echt tevreden te zijn’. “Maar qua snelheid ziet het er goed uit.”

Verstappen was vierde en zesde in de eerste twee trainingen.