HRT-coureur Daniel Ricciardo is als rookie nog niet zoveel gewend, hetgeen betekent dat de nachtrace op het stratencircuit van Singapore een grotendeels nieuwe en spannende ervaring voor hem wordt.

Juist daarom verheugt Ricciardo zich echter op de aanstaande Grand Prix. “Ik hou van straatraces en hoewel ik het Marina Bay Street Circuit alleen van de simulator ken, lijkt het me een leuke baan”, verklaart de Australiër, die in Singapore voor de zesde keer aan de start van een Grand Prix zal staan.

“Door de hitte en luchtvochtigheid, en doordat het een lange race is op een bochtig circuit, is dit volgens mijn collega-coureurs de zwaarste wedstrijd van het jaar”, vervolgt Ricciardo. “Ik kijk echter uit naar de uitdaging, zeker omdat ik sinds ik in de Formule 1 actief ben nog niet op een stratencircuit heb gereden”, benadrukt de HRT-rijder.

Het rijden van een nachtrace is daarentegen niet geheel nieuw voor Ricciardo, al is het wél een tijd geleden dat hij voor het laatst ’s nachts aan het werk is geweest. “Ik heb dat sinds ik een jaar of acht geleden in de karts reed niet meer meegemaakt, dus het lijkt me leuk om weer eens ’s nachts te racen.”

Teamgenoot Vitantonio Liuzzi legt echter juist uit dat het racen in de donkere straten van Singapore niet heel anders is dan het verrijden van een doorsnee Grand Prix op een stratencircuit: “Door het kunstlicht is het eigenlijk net alsof je gewoon ’s middags racet. Zelfs als het regent maakt het qua zicht weinig verschil.”

Liuzzi laat in zijn vooruitblik verder weten dat hij verwacht dat HRT dankzij een aantal doorontwikkelingen een stap vooruit kan zetten richting Virgin. De Italiaan belooft dan ook het beste ervan te maken, ook al heeft hij door zijn betrokkenheid bij de startcrash in Monza van afgelopen weekend een gridstraf van vijf plaatsen aan zijn broek hangen.