Rookie Daniel Ricciardo ziet erg uit naar zijn eerste Formule 1-optreden op het circuit van Spa-Francorchamps. De jonge Australiër is een liefhebber van de baan in de Belgische Ardennen.

Hoewel hij nieuw in de Formule 1 is, kent Ricciardo het circuit van Spa al wel uit andere raceklassen. “Ik heb er in 2009, toen ik nog in de Britse Formule 3 reed, vanaf pole een race gewonnen, dus het is geen onbekend terrein voor me”, verkondigt hij.

“In de lagere raceklassen kan Spa echter wat saai zijn aangezien je op de lange rechte stukken al snel aan je topsnelheid zit, maar ik verheug me er echt op om er met een Formule 1-auto aan de slag te gaan”, vervolgt de jonge Australiër. “Spa is echt een geweldig circuit. Met name de middelste sector is heerlijk om op te rijden, en ik denk bovendien dat de baan goed bij onze auto past.”

Vitantonio Liuzzi, de teamgenoot van Ricciardo, is eveneens lyrisch over de Belgische racebaan: “Spa is het lievelingscircuit van iedere coureur omdat het een zeer snelle en uitdagende baan is”, denkt de Italiaan. “Wat mij betreft is het in ieder geval het beste circuit dat er is en onze bolide doet het er waarschijnlijk ook prima, dus ik heb echt zin om er te gaan racen.”