Zijn debuutrace op Silverstone eindigde Daniel Ricciardo op flinke achterstand van zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi en de rest van het veld. Op de Nürburgring hoopt hij het tempo beter te kunnen volgen.

 

“Mijn doel is om de race uit te rijden en het gat naar de rest van het veld te verkleinen”, stelt Ricciardo. “Ik ben blij dat ik mijn eerste race heb voltooid, maar was toch graag wat dichter bij mijn rivalen gebleven.”

De Australiër, die de plaats van Narain Karthikeyan heeft ingenomen, had vooral moeite de banden te doorgronden. “Daar komt meer bij kijken dan ik had verwacht”, aldus de HRT-coureur. “Dat is een van de punten die ik snel moet bijspijkeren.”

Het leerproces van Ricciardo werd in Silverstone niet geholpen door het weer. “Op de Nürburgring is dat ook nogal veranderlijk, maar ik hoop dat het nu mooi blijft”, zegt hij. “Het is een leuk circuit, met een technische eerste sector en daarna vloeiende bochten. In de World Series by Renault had ik hier een mooi gevecht met Robert Wickens.”