Daniel Ricciardo heeft met een punt afscheid genomen van Toro Rosso, door als tiende te finishen in Brazilië. Teamgenoot Jean-Éric Vergne kwam niet verder dan de vijftiende plek.

“Ik prijs mezelf gelukkig dat ik een puntje aan deze race heb overgehouden, want we hadden het zwaar”, verklaart Ricciardo, die in 2014 voor het grote Red Bull aan de slag gaat. “We waren niet erg snel en hadden last van hoge bandenslijtage, terwijl de omstandigheden op het circuit – doordat het telkens weer begon te druppelen – ook niet eenvoudig waren.”

Ricciardo – die na twaalf uur vannacht officieel Red Bull-coureur wordt – spreekt verder nog een woord van dank uit aan zijn team: “Ik wil iedereen op het circuit, in de fabriek en in de windtunnel van harte bedanken voor twee geweldige jaren.”

Vergne
Vergne zit ook volgend jaar weer bij Toro Rosso, waar hij in 2013 samenvattend geen geweldig seizoen heeft gehad: “Ik heb dit jaar meer diepte- dan hoogtepunten gehad, maar we zijn allemaal vastbesloten komende winter keihard te werken zodat we in 2014 een snellere auto hebben.”

Zijn auto was vandaag namelijk niet vooruit te branden, vertelt Vergne: “Mijn start was dramatisch en daarna was de auto heel moeilijk te besturen. De balans was vreselijk en ik kon totaal niet pushen. De laatste twee stints waren iets beter, maar het was worstelen geblazen.”