Richard Verschoor heeft de 66e editie van de prestigieuze Macau Grand Prix Formule 3 op zijn naam geschreven. Verschoor, rijdend voor het Nederlandse MP Motorsport-team, moest daarvoor een lange tijd aanvallen van Red Bull-protegé Juri Vips afslaan in de smalle straten van Macau.

Bij de start gaat Verschoor, die vanaf de vierde plaats start, slim aan de binnenkant zitten van Christian Lundgaard en kersvers Formule 3-kampioen Robert Shwartzman en pakt zo al snel de tweede plaats. Shwartzman moet dan zijn auto aan de kant zetten nadat hij schade rijdt op de auto van Lundgaard en daarbij een lekke band oploopt.

Rond de helft van de race komt de safety car op de baan voor een crash van Ferdinand Habsburg. Bij de herstart pakt Verschoor slim de slipstream van Vips en passeert hem voor de eerste plaats.

Lees ook: Op bezoek bij MP Motorsport: ‘Kicken om iemand in de F1 te krijgen’

Met nog zes ronden te gaan volgt de virtuele safety car voor de gestrande Sophia Flörsch, die hier vorig jaar nog zwaar crashte. Bij de herstart heeft Verschoor een momentje, maar hij heeft geluk dat dit op een extreem smal stuk van het circuit gebeurt en weet Vips achter zich te houden. Het wordt wel nog spannend met drie ronden te gaan wanneer Vips de beste rondetijd noteert in de jacht op Verschoor en de Nederlander, een rookie, moet zich meermaals verdedigen tegen de snelle Est, maar hij slaat alle aanvallen af en zegeviert in Macau.

”Ik kan het nog steeds niet geloven. Juri was heel erg snel maar ik heb gedaan wat ik kon doen. Ik raakte nog wel even de muur in de slotfase maar gelukkig kon ik gewoon doorgaan. Macau is mijn favoriete circuit en ik kan niet wachten tot ik hier volgend jaar weer ben”, aldus een dolgelukkige Verschoor na afloop van de race.

Foto: Motorsport Images