Richard Verschoor domineerde vanochtend de Formule 2-feature race en pakte de zege, maar heeft deze in moeten leveren. De 21-jarige Nederlander is namelijk gediskwalificeerd omdat er na de race te weinig brandstof in de auto zat voor een verplichte test.

Verschoor gokte het op de opdrogende Red Bull Ring op de slicks, waar het grootste deel van het veld de feature race op de regenband aanving. Daar profiteerde hij optimaal van nadat de baan snel opdroogde. Hij kon vervolgens makkelijk wegrijden van de nummers twee en drie en pakte zo de zege.

Na de race parkeerde Verschoor zijn Trident naast de baan, wat deed vermoeden dat hij niet genoeg brandstof had. Hij werd met de Medical Car naar de pits gebracht, waar hij zijn zege kon vieren.

Lees ook: Verschoor wint op dominante wijze Formule 2-feature race in Oostenrijk

Echter heeft de FIA het team op het matje geroepen omdat er na de race te weinig brandstof in de auto zat voor een verplichte test. Daarvoor heeft de FIA 0,8 kilogram brandstof nodig, maar zoveel kwam er niet uit de auto: de FIA kon er slechts 31,3 gram uit halen. Dat betekent direct een diskwalificatie voor Verschoor, die zijn zege moet inleveren.

De zege gaat nu naar de nummer twee van de race, Jehan Daruvala. Echter staat ook daar nog een asterisk achter omdat zijn team voor de start van de race zijn startplek zou hebben opgedroogd, wat tegen de regels is. Mocht ook hij een straf krijgen dan zal Logan Sargeant de zege erven.