Richard Verschoor rijdt in 2024 voor Trident opnieuw in de Formule 2. De 23-jarige coureur uit Benschop verruilt Van Amersfoort Racing voor het Italiaanse team.

Voor Verschoor wordt het zijn vierde seizoen in de F2 en zijn tweede voor Trident. “In 2022 reed ik al voor dat team, ik heb daar een goed gevoel aan overgehouden. Bovendien ken ik de mensen er goed, ik houd ook van dat Italiaanse. Dat heeft allemaal bijgedragen aan mijn keuze”, laat hij desgevraagd weten.


Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Verschoor, in wie meerdere teams interesse toonden, begint aan zijn vierde seizoen in de Formule 2. “Met een nieuwe auto op komst, is het voor het team goed om een ervaren gast achter het stuur te hebben. Ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van de auto, het team kan mij verder helpen ontwikkelen als coureur. Want ik ben nog niet uitgeleerd in de F2 en er ook niet op uitgekeken. Het is een mooie klasse, op hoog niveau. Als we constant presteren, kunnen we ver komen.”

Afgelopen seizoen stond Verschoor nog namens Van Amersfoort Racing op de grid. Hij eindigde als negende in het F2-kampioenschap. Naast Trident en Van Amersfoort Racing reed hij in de kweekvijver van de Formule 1 eerder al voor MP Motorsport en Charouz. Financieel blijft het lastig om in de klasse actief te zijn. “Een uitdaging”, stelt Verschoor. “Maar ik heb een goed netwerk opgebouwd, ben mijn partners dankbaar voor alle sponsoring.”

De Nederlander boekte tijdens de Grand Prix van Oostenrijk eerder dit jaar een beladen overwinning in de Formule 2. Verschoor droeg de zege op aan zijn vlak in België verongelukte landgenoot Dilano van ’t Hoff. Die reed voor Verschoors oude team MP Motorsport en stierf aan de gevolgen van een ernstig ongeluk in het FRECA-kampioenschap (Formula Regional European Championship by Alpine).


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!