Kimi Räikkönen denkt er voorlopig niet aan om terug te keren in de Formule 1. Die is naar zijn mening veel te saai. “De sfeer in de WRC is veel gemoedelijker”, aldus de Fin.Räikkönen nam eind 2009 afscheid van de Formule 1 en doet dit jaar mee aan het wereldkampioenschap rally voor het juniorteam van Citroën. De Fin heeft het erg naar zijn zin in de raceklasse.

“Het WK rally is veel opener dan de Formule 1”, legt Räikkönen uit in een interview met News of the World. “Er hangt een warme, gemoedelijke sfeer. De teams zijn vrienden, alles is hier gewoon heel anders.”

De wereldkampioen van 2007 kijkt niet bepaald met weemoed terug op de Formule 1. “Ik heb daar lang genoeg gereden en ik mis het totaal niet. In de Formule 1 zijn tests en dat soort dingen altijd hetzelfde. Je rijdt altijd op dezelfde circuits, ronde na ronde. De enige variabele is dat het regent of niet”, aldus Räikkönen.

Het houdt de Fin naar eigen zeggen niet bezig wat er nu in de Formule 1 gebeurt. De terugkeer van Michael Schumacher kan hem ‘niets schelen’ en verder leest hij slechts af en toe wat nieuws in de krant.

Over zijn vertrekt bij Ferrari zegt hij: “Zij wilden een andere rijder en dus liep mijn contract ten einde. Als iemand je niet meer wilt hebben en zelfs bereid is jou uit te kopen, dan is het niet goed voor de relatie met het team om tegen elke prijs te willen blijven. Ik ben niet boos, ik heb uiteindelijk gekregen wat ik wilde.”

LP

Binnenkort is in editie 5 van Formule1.nl een uitgebreid verslag te lezen van de Rally van Zweden, waar ook Räikkönen aan heeft deelgenomen.