Robin Frijns, testcoureur van Sauber, mag tijdens de Young Driver Test in juli twee dagen testen voor de Zwitserse renstal. De Limburger reed in november vorig jaar voor het laatst in een Formule 1-auto.

Vanaf 17 juli wordt er drie dagen getest op Silverstone. Sauber kijkt uit naar die test en hopt daar hun huidige problemen te boven te komen. “De Young Drivers test is erg belangrijk voor ons”, verklaarde teambaas Monisha Kaltenborn tegenover Formule1. “Ook omdat je die tests kan gebruiken om nieuwe onderdelen te testen en ontwikkelen.”

Frijns

“Tegelijkertijd moet de focus ook op de coureurs liggen. Want als je in de toekomst met ze zou willen werken, dan is dit de ultieme mogelijkheid om ze te testen. Robin Frijns test in ieder geval twee dagen voor ons. We hebben nog niet besloten of er op de derdedag  nog een andere rijder voor ons zal testen.”

Op de vraag of Frijns ervaren genoeg is om te helpen met het ontwikkelen van de nieuwe onderdelen, verklaarde Kaltenborn dat de Nederlander de vorige keer veel indruk heeft gemaakt. “Hij heeft ons verrast door tijdens de test in Abu Dhabi zeer goede feedback te geven. Dus in die zin hebben we er veel vertrouwen in.”

Sauber heeft voor 2014 nog geen coureurs vast gelegd. Is Frijns een kandidaat? “Dat is een mogelijkheid,” aldus Kaltenborn.

GP2

Frijns rijdt dit weekend ook op Silverstone. Op woensdag werd hij gebeld door het GP2-team van Hilmer, waar hij vaste invaller is.