*

Rondje buitenlandse media: Vettel ‘compleet de weg kwijt’, Verstappen vs. Leclerc was ‘The Empire Strikes Back’

Laurens Stade

Laurens Stade

15 juli 2019 11:47

Rondje buitenlandse media: Vettel ‘compleet de weg kwijt’, Verstappen vs. Leclerc was ‘The Empire Strikes Back’

De Grand Prix van Engeland leverde genoeg spektakel op. Het gevecht tussen Leclerc en Verstappen was het hoogtepunt van de race, de confrontatie Vettel/Verstappen leverde stof voor de nababbel. Een blik in de internationale sportkaternen levert dan ook genoeg op. Vettel ‘lijkt de weg kwijt te zijn’, kijkt The Telegraph kritisch naar de Duitser, terwijl Sainz een ‘Madrileense masterclass’ laat zien, oordeelde de Spaanse sportkrant Marca.

”Vettel liep zondagavond door de paddock met zijn koptelefoon op en zijn gezicht was een masker van kwelling. Al het hele jaar probeert hij excuses te zoeken voor zijn tegenvallende resultaten, maar dit keer valt er niet te twijfelen aan de feiten. Hij ligt honderd punten achter Lewis Hamilton en de crash met Verstappen op zondag was de laatste toevoeging aan zijn catalogus van falen”, zo windt The Telegraph er geen doekjes om. ”Hij kwalificeerde zich op een magere zesde plaats, kwam in gevecht met Verstappen en verloor deze niet voor het eerst. Vettel maakt teveel inschattingsfouten. Misschien is het een atypische dip. Maar de indruk is dat we kijken naar een coureur die compleet de weg kwijt is.”

”Silverstone een makkie voor Hamilton, ramp voor Vettel: crasht tegen Verstappen!”, kopt het Italiaanse Gazzetta Della Sport. Ook zij zijn kritisch op de viervoudig wereldkampioen. ”Het duel tussen Ferrari en Red Bull was sensationeel. Het is dan ook spijtig dat een kampioen als Vettel nog steeds laat zien dat hij niet de afmaker is die Ferrari graag gezien had. Het is nu duidelijk dat iets in hem niet meer werkt. Gelukkig kan het team nog getroost worden met een derde plaats voor Leclerc, die terecht op het podium stond.”

Lees ook: Vettel is schuldbewust: ‘Ik dacht dat hij naar rechts zou gaan’

(Tekst loopt door onder foto)

Het veelbesproken incident tussen Vettel en Verstappen. De Duitser maakt een inschattingsfout en rijdt tegen de Nederlander aan. Foto: Motorsport Images

‘Formule 1-variant van The Empire Strikes Back
Het Amerikaanse ESPN  noemt de race ‘krankzinnig’, maar het had wel nog spannender kunnen zijn. ”De safety car haalde een groot deel van de drama weg. Een fantastisch gevecht tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas is ons ontnomen. De twee gingen wiel-aan-wiel in de eerste vier rondes, maar Bottas trok aan het langste eind. De timing van de safety car gaf Hamilton een gratis pitstop en kostte Bottas zijn kans op de overwinning.”

Daarnaast kijkt ESPN naar het gevecht tussen Leclerc en Verstappen. ”Het is de Formule 1-variant van ‘The Empire Strikes Back‘. Het gebeurt niet vaak dat een vervolg beter is dan het origineel, maar deze was duidelijk beter. En het duurde maar veertien dagen tot we die te zien kregen. Het gevecht tussen Leclerc en Verstappen zal lang herinnerd worden.”

Lees ook: Leclerc geniet van gevecht Britse Grand Prix: ‘Leukste race tot nu toe’

(Tekst loopt door onder de foto)

Charles Leclerc en Max Verstappen rijden ronden lang naast elkaar. Daarbij zit af en toe licht contact, maar ze laten elkaar heel in een spectaculair gevecht. Foto: Motorsport Images

‘Masterclass uit Madrid’
Het Spaanse Marca heeft ook aandacht voor het incident, maar bejubelt vooral een ‘ongelofelijke’ Sainz. De Spanjaard rijdt zich, dankzij het gevecht voorin, redelijk anoniem van een dertiende naar een zesde plaats. ”Carlos Sainz eindigde zesde na een onvergetelijk gevecht met Ricciardo, die zijn meerdere moest erkennen. Na een slechte kwalificatie kwam er een masterclass van de man uit Madrid, die Alfa Romeo bij de start voorbij ging en Norris achter zich hield. Aan het einde van de race heeft hij een gevecht van twaalf ronden met Ricciardo. Hij heeft de ‘Aussie’ de hele tijd aan zijn achtervleugel zitten. Opnieuw een wonderbaarlijk optreden van Sainz.”

De Amerikanen van ESPN kunnen ook niet om de Haas-soap heen. “Een nieuw dieptepunt. Grosjean en Magnussen bekopen een potje wheelbangen met lekke banden. (…) De auto’s lagen laatste na de noodzakelijke stop maar keerden snel definitief terug. Een dubbele opgave, iets wat Haas nou juist vandaag niet nodig had gezien de interne problemen bij hoofdsponsor Rich Energy.”

Lees ook: Sainz: ‘Goed gevoel heerst bij McLaren, maar zijn middenveld nog niet ontstegen’

Carlos Sainz vecht zich een weg naar voren door het drukke middenveld, en komt er als beste uit. Foto: Motorsport Images