Nico Rosberg moest vandaag zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. De Duitser eindigde zijn race in de Verenigde Staten op de tweede positie. Daarmee slinkt zijn voorsprong in het kampioenschap naar 26 punten.

Rosberg had gehoopt Hamilton te kunnen passeren bij de start en zo uitstekend aan zijn race te beginnen, maar het liep net even anders. Hij werd door Daniel Ricciardo verschalkt bij het uitkomen van de eerste bocht, en kon de Red Bull-coureur daarna niet bijbenen. Door slim te profiteren van de virtual safety car heroverde Rosberg de tweede plek, maar het was te laat om het Hamilton nog moeilijk te maken.

“Ik verloor helaas een positie bij de start, en daarna deed ik er alles aan om terug te komen”, vertelt Rosberg. “De tweede plek is oké. Het was vandaag schadebeperking. Natuurlijk wilde ik hier, in Amerika, winnen. Dat zou fantastisch zijn geweest, maar het mocht niet zo zijn. Misschien de volgende keer.”

Rosberg ontkent dat hij het rustig aan deed om er zeker van te zijn dat hij de tweede positie niet meer uit handen zou geven door persoonlijke fouten. “Nee, absoluut niet. Vol gas tot aan het einde.”

Met nog drie races te gaan in het huidige seizoen heeft Rosberg nu een voorsprong van 26 punten op zijn teamgenoot, Lewis Hamilton. Dat betekent dat de Duitser bij de volgende Grand Prix in Mexico wereldkampioen zou kunnen worden, als hij de overwinning pakt en Lewis Hamilton geen punten scoort. Hamilton laat op zijn beurt echter weten de strijd absoluut niet op te geven.