Kampioenschapsleider Nico Rosberg ziet het team van Red Bull als een geduchte rivaal voor zijn team Mercedes. “We moeten rekening met ze houden.”

Rosberg ziet Ferrari nog altijd als Mercedes’ meest directe rivaal, maar de race in China heeft voor hem duidelijk gemaakt dat Mercedes ook Red Bull zeker niet uit mag vlakken.

www.sutton-images.com Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd3, Chinese Grand Prix, Race, Shanghai, China, Sunday 17 April 2016.

Rosberg ziet Ferrari en Red Bull als serieuze gevaren voor Mercedes.

“Red Bull was daar een verrasing”, erkent Rosberg, terugdenkend aan het raceweekend in Sjanghai. “Zowel in de kwalificatie als race zaten ze dichtbij”, zegt hij over het team van de energiedrankfabrikant.

“Het is nog wel zo dat we Ferrari als onze eerste achtervolger zien. Zij zitten vlak achter ons, terwijl Red Bull een halve tel achter ons zat in de kwalificatie, wat nog altijd een aardig gat is.”

“Dat laat echter onverlet dat ze een grote stap hebben gezet”, haalt Rosberg aan. “Dat is verrassend, want ze hebben volgens mij niet zoveel motorvermogen als wij, dus Red Bull is nu zeker een team om rekening mee te houden.”

Outsider
Red Bull-teambaas Christian Horner liet eerder al optekenen dat zijn team haar vizier op Ferrari richt, maar na de race in China sluit hij niet uit dat Red Bull ook Mercedes het leven moeilijk kan maken.

“Ik hoop dat we de jongens voor ons in de problemen kunnen brengen”, verklaart Horner, al weet hij ook nog altijd dat Red Bulls performance wegens het gebrek aan motorvermogen per circuit zal verschillen.

“Maar”, zo waarschuwt hij Red Bulls rivalen: “We hadden ook niet verwacht zo competitief te zijn in China, terwijl we ons er uiteindelijk op de eerste rij kwalificeerden en het podium haalden.”

Ferrari
Het podium zat er ondanks een botsing bij de start ook nog in voor Ferrari’s Sebastian Vettel, wat voor Rosberg verdere reden is om te herhalen dat ‘Ferrari nog niet heeft laten zien wat het echt kan’.

“Ze hebben veel problemen gehad, maar we denken echt dat ze dicht achter ons zitten. Als Kimi Räikkönen geen fout had gemaakt in de kwalificatie, was het gevecht om pole nog heel spannend geworden en had het weinig gescheeld.”