Manor-reserve Alexander Rossi won afgelopen zondag de Indy 500. De Amerikaan zag rijden in de Indycars eerst als tussenstap, maar dat lijkt nu te veranderen.

Rossi (2)

Rossi met de Borg-Warner Trophy voor winnaars van de Indianapolis 500.

Gevraagd door thedrive.com of Indycar of Formule 1 nu belangrijker is, geeft Rossi een duidelijk antwoord: “Indycar.” De reden daarvoor, zo legt hij uit, is dat hij wel heeft geleerd om ‘niet op de toekomst vooruit te lopen’. “Als je me half februari had gevraagd in welke klasse ik in 2016 zou racen, had ik namelijk Formule 1 gezegd. Twee en een halve week later zat ik echter in een Indycar. Ik durf dus ook niet te zeggen wat de toekomst zal brengen.”

“Op het moment geniet ik gewoon van de positie waar ik nu in zit”, zegt de coureur uit Californië, die eind 2015 nog vijf Grands Prix voor Manor reed en ondertussen ook de tweede plek in het GP2-kampioenschap veiligstelde. Voor 2016 verkoos Manor Rio Haryanto echter boven Rossi, waarna laatstgenoemde onderdak vond bij Andretti Autosport in Indycar. Rossi tekende kort daarop nog wel een deal als reserverijder van Manor.

Rossi (1)

Rossi kwam zondag na tweehonderd ronden als eerste over de brickyard.

Of zijn zege in de Indy 500 ineens voor meer interesse uit de Formule 1 zal zorgen, vindt Rossi lastig te zeggen. “Het is heel stil geweest van die kant van de oceaan. In Amerika ben ik nu daarentegen een stuk meer bekend. Ik wil daar natuurlijk op inspelen en er hier in Amerika het maximale uit halen”, vertelt de coureur die teameigenaren Michael Andretti en Bryan Herta ook zeer dankbaar is voor de kans die ze hem hebben gegeven.

“Van tevoren had ik ook niet zo over Indycar nagedacht, maar Michael en Bryan hebben m’n ogen geopend. Ik had niet gedacht dat Indycar racen zo leuk zou zijn en ik er zo zou van genieten hier om de titel te vechten. Op het moment zit ik hier dus zeker goed op m’n plek.”

Foto’s: Indycar Media.