Alexander Rossi zal niet meer uitkomen voor zowel het GP2-team als het Formule 1-team van Caterham. Daarmee komt een eind aan een samenwerking die teruggaat tot 2011.

Alexander Rossi reed sinds 2011 in zowel de Formule Renault 3.5 World Series, de GP2 als de Formule 1 voor het team van Caterham. Aan die samenwerking komt nu abrupt een einde. De Amerikaan zal komend weekend in Hockenheim al niet meer in actie komen in de GP2, althans niet in dienst van Caterham.

Rossi geeft in een verklaring aan dankbaar te zijn voor alles wat het team hem de voorbije jaren heeft geboden: “Ik ben iedereen binnen het team mijn dank verschuldigd. Ik heb de laatste weken met zowel het oude als het nieuwe management van het team gesproken en ik denk dat het verlaten van Caterham de juiste keuze is.”

“Ik blijf de mooie herinneringen aan dit team koesteren. Ik heb in alle Formule 1-auto’s van het team mogen rijden. Ik heb laten zien wat ik kan in F1-materiaal en ik ben nu klaar voor een volgende stap. Mijn doel blijft immers de Formule 1.”