Force India is vanaf heden voor 42,5 procent eigendom van Sahara India Pariwar, een sportpromotor uit India. Vijay Mallya en Michiel Mol en zijn familie hebben een deel van hun aandelen verkocht.

Force India heeft op de eigen website bekendgemaakt dat de renstal nu voor 42,5 procent eigendom is van Sahara India Pariwar. Met de deal is zo’n honderd miljoen dollar gemoeid en het gevolg hiervan is dat Vijay Mallya en de Sahara Group nu allebei 42,5 procent van de aandelen in handen hebben, terwijl de familie Mol de resterende vijftien procent bezit.

Het team, dat voortaan als Sahara Force India F1 Team door het leven zal gaan, heeft vanaf heden dus twee grootaandeelhouders in zowel Mallya als Subrata Roy, de topman van Sahara India Pariwar. Beide heren zullen samen de dienst uit gaan maken bij de formatie.

Mallya, die eerder nog ontkende zijn team te willen verkopen, heeft zijn aandeel in de renstal dus toch verkleind en zegt daar het volgende over: “Ik ben verheugd om Subrata Roy te verwelkomen bij wat nu Sahara Force India is. De Sahara Group heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van de sport in India gespeeld en is een ideale partner om ons team verder vooruit te helpen in de Formule 1.”

Subrata Roy is uiteraard ook zeer content met de deal. “Ik ben er trots op dat we mede-eigenaar van Force India geworden zijn en ben er zeker van dat we ons land trots kunnen maken met het Sahara Force India Formule 1-team.”