Max Verstappen en zijn Toro Rosso-teamgenoot Carlos Sainz moeten de rest van het seizoen genoegen nemen met ‘kleine updates’ aan hun auto’s. Dat vertelt Sainz aan Autosport.

“Er volgen gedurende de rest van het jaar natuurlijk nog updates voor de STR10, maar de grootste update is al gebracht. Dat was tijdens de derde wintertestsessie. Alle volgende doorontwikkelingen, zullen veel kleiner zijn dan het updatepakket waar we toen mee zijn gekomen”, verklaart Sainz.

Toro Rosso introduceerde aanvankelijk een ‘conservatieve’ variant van de STR10, zodat het zeker wist dat de rookies Sainz en Verstappen kilometers zouden kunnen maken. Pas tijdens de laatste wintertest werd er een reeks nieuwe onderdelen op de auto geschroefd die daarvoor nog van veel 2014-componenten was voorzien. Die update bestond uit een nieuwe ophanging, koelinstallatie, een nieuwe neus neus en andere aerodynamische onderdelen.

Hoewel veel andere teams wel hebben aangekondigd met grote updatepakketten naar de aanstaande Grand Prix van Spanje te komen, valt het meeste terrein voor Toro Rosso volgens Sainz sowieso op een ander vlak dan dat van het chassis te winnen. “Waar we vooral behoefte aan hebben, is een sterk verbeterde motor. Op motorisch vlak valt er voor ons immers nog het meest te halen.”