Toro Rosso-coureur Carlos Sainz is blij dat hij ondanks de hype omtrent zijn teamgenoot Max Verstappen ook zelf heeft kunnen laten zien waartoe hij in staat is.

Dat vertelt de twintigjarige Spanjaard desgevraagd in interview met Diario Sport: “Iedereen kan zien hoe goed Max is, daar is niets aan overdreven. Maar dat hij goed is, betekent nog niet dat ik dat niet ook ben. Ik ben dan ook blij dat ik iedereen die dacht dat hij de vloer met me zou aanvegen, van repliek heb kunnen dienen door te laten zien dat ik hem partij kan bieden.”

Los van de strijd met Verstappen, met wie Sainz overigens goed overweg kan, denkt Sainz dat hij zijn Formule 1-loopbaan prima is begonnen. “Ik denk dat ik veel mensen heb verrast. Mijn start in de Formule 1 is heel positief verlopen, maar we hebben er pas een kwart van het seizoen op zitten”, stelt Sainz zich voorzichtig op. “Er zijn nog veel races te gaan en zoals we weten telt in de Formule 1 alleen je laatste race.”

“Deze sport heeft immers een kort geheugen”, weet Sainz, die met drie puntenfinishes uit vijf races acht punten heeft verzameld en met drie tegen twee aan de leiding gaat in het kwalificatieduel met zijn zeventienjarige Nederlandse teamgenoot.

Van tevoren had hij daarvoor getekend, zo vertelt Sainz, al is hij vooral tevreden met hoe het tot op heden in de kwalificatie is gegaan. Hij heeft daarin immers al drie keer Q3 gehaald. Wat de races betreft, denkt Sainz dat het nog beter kan. “Wat daar nog lastig aan is, is het omgaan met de harde Pirelli-banden. Het is heel moeilijk daarmee het maximale uit de auto te halen.”