Carlos Sainz en Charles Leclerc rijden ook in 2025 voor het team van Ferrari. John Elkann, de voorzitter van Ferrari, heeft dat tijdens een investeerdersdag voor Exor van de familie Agnelli bevestigd. “Sainz en Leclerc blijven zeker”, zo stelde hij resoluut.

De contracten van beide coureurs lopen tot en met 2024. Een tussentijdse verlenging van beide verbintenissen is echter al in kannen en kruiken, zo meldden Italiaanse media deze week al. Elkann daarover: “Van onze kant is er een volledige bereidheid om met ze door te gaan.” Een officiële mededeling wordt zeer binnenkort verwacht.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Voor Ferrari eindigde het seizoen teleurstellend. De renstal werd op de slotdag van het seizoen in Abu Dhabi, afgelopen zondag, afgetroefd door Mercedes in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Carlos Sainz was wel de enige niet-Red Bull-coureur die in 2023 een Grand Prix wist te winnen. Dat gebeurde in Singapore.

‘We moeten nog harder pushen’

“Het seizoen was teleurstellend, want we eindigden als derde in het kampioenschap”, aldus Elkann. “Maar in het laatste kwartaal van het kampioenschap vochten we serieus voor de tweede plaats en waren we ook in gevecht met Red Bull en pakten we veel poles. Aan de andere kant, wat het wereldkampioenschap voor coureurs betreft, waren we niet in staat om competitief te zijn door een paar ongelukken en pech. We moeten de komende jaren nog harder pushen in de hoop dat we deze pole positions kunnen omzetten in overwinningen en kunnen vechten voor de titel.”

Bekijk hier alvast de volledige F1-kalender voor 2024


Het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Openhartig gesprek met Max: ‘Sportief succes bepaalt niet mijn hele leven’
  • Exclusief interview: Jos Verstappen over pieken en dalen
  • Op bezoek bij Jens Munser: Zo wordt Max’ helm gespoten
  • Interview met Nico de Jong, het brein van Verstappen.com
  • Fotoreportage: Het jaar van Max door de lens van Peter van Egmond
  • Doe mee en win: De grote F1 fotoquiz met prachtige prijzen
  • Extra: dubbelzijdige megaposter Max met de kalender van 2024
  • Win gesigneerde F1-boeken en de EA Sports F1 Game 2023
  • Alles over de laatste twee GP’s van 2023 in Las Vegas & Abu Dhabi en nog veel meer!