Carlos Sainz vindt dat, sinds de promotie van Max Verstappen naar Red Bull Racing, het team van Toro Rosso  meer een eenheid is geworden.

Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, gaf eerder dit jaar aan dat één van de redenen voor de promotie van Max Verstappen was dat er ‘onrust’ heerste in het Toro Rosso-kamp. Door de rivaliteit op de baan en de teamleden van beide coureurs ontstond er steeds meer frictie binnenin het team, terwijl de band tussen de Spanjaard en de Nederlander intact bleef. ”We hebben altijd plezier gehad naast de baan en respect voor elkaar gehad op de baan.”, vertelde Sainz.

Carlos Sainz is de laatste races in vorm, maar dat wijt hij niet aan de Verstappen/Kvyat-ruil. ”Ik snap dat mensen een verband zien tussen mijn goede reeks en het vertrek van Max, maar eerlijk gezegd heeft het er niets mee te maken.” De Spanjaard geeft tegenover Autosport aan dat hij denkt dat die goede vorm komt omdat de dynamiek in het team verandert is. ”Het team is nu misschien meer ‘open’ en iedereen werkt meer samen.” Overigens vond Sainz het niet vreemd dat het team van Toro Rosso in tweeën gesplitst leek: ”Dat is normaal als je twee sterke teamgenoten hebt.”

James Key, de technisch directeur van Toro Rosso, denkt dat de goede resultaten van Sainz komen omdat hij nu minder is afgeleid door zijn teamgenoot. ”Hij is nu meer geconcentreerd op het verslaan van de andere coureurs dan zijn teamgenoot.”