*

Sainz ziet toekomst voor zichzelf bij Renault

Daan de Geus

Daan de Geus

19 april 2018 14:31

Sainz ziet toekomst voor zichzelf bij Renault
Sutton Images

Carlos Sainz ziet zeker een toekomst voor zichzelf bij Renault, ondanks dat hij officieel nog bij Red Bull onder contract staat en slechts is uitgeleend aan de Franse fabrieksformatie.

Wacht Sainz een langere toekomst in het geel-zwart van Renault?

De 23-jarige coureur uit Madrid maakte in de slotfase van seizoen 2017 de overstap van Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso naar Renault, met Red Bull dat heeft benadrukt dat het hem slechts heeft uitgeleend. Zowel voor Sainz, Red Bull als Renault een handige oplossing, want Sainz had het wel gezien bij Toro Rosso, Red Bull had geen plek (met Max Verstappen en Daniel Ricciardo onder contract voor 2018) en Renault zocht een vervanger voor de Brit Jolyon Palmer.

Per 2019 komt misschien een zitje vrij bij Red Bull, aangezien het contract van Ricciardo eind dit jaar afloopt. Red Bull heeft ook al aangegeven dat Sainz in dat geval het meest logische alternatief is voor de Australiër, al ziet Sainz ook een eventueel langer verblijf bij Renault wel zitten. “Mijn toekomst zou zeker bij Renault kunnen liggen”, vertelt hij Sky Sports F1. “Mocht het daar van komen, dan ben ik er klaar voor.”

Sainz heeft het op het moment namelijk erg naar zijn zin bij Renault, vertelt hij. “Absoluut. Vooral omdat dit team echte vooruitgang weet te boeken en er wordt geïnvesteerd. Je voelt ook aan iedereen dat er echt een goede vibe in het team is daardoor.”

Lees meer over

Red Bull Renault Sainz