Het team van Sauber heeft bekend gemaakt dat Adrian Sutil in 2014 één van haar coureurs is. De dertigjarige Sutil maakt de overstap van Force India, waar geen plek meer voor hem was.

Sauber heeft vrijdagmiddag bevestigd dat het volgend jaar met Adrian Sutil als coureur zal aantreden, nadat de Duitser al langer met het team in verband werd gebracht.

Sutil zelf laat weten dat hij ‘enorm blij’ is om met de Zwitserse renstal in zee te gaan, terwijl hij tevens gelukkig is dat de zaak na lang onderhandelen eindelijk is beklonken: “Ik wist al langer dat ik de stap naar dit team zou maken, maar de gesprekken duurden langer dan verwacht. Ik prijs me echter gelukkig dat het nog voor de Kerst is rondgekomen.”

“Ik heb in mijn zes jaar bij Force India veel hoogtepunten gekend, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging voor mij”, vervolgt Sutil, die een goed gevoel heeft bij Sauber en teambaas Monisha Kaltenborn: “Ze heeft me altijd het gevoel gegeven vertrouwen te hebben in mijn kwalititeiten en ik ben vastbesloten er samen met Sauber een succes van te maken.”

Kaltenborn
Teambaas Kaltenborn beaamt dat Sutil en Sauber al ‘langere tijd’ van plan waren de handen ineen te slaan. “Hij heeft in september al eens een bezoek gebracht aan de fabriek en we wilden allebei graag met elkaar werken, dus het doet ons goed dat we hem nu officieel als coureur kunnen verwelkomen”, meldt ze.

Volgens Kaltenborn is Sutil ‘niet alleen snel, maar ook zeer ervaren, wat met oog op de reglementswijzigingen voor 2014 zeer belangrijk is’. “We verheugen ons dan ook erg op de samenwerking met Adrian en zien onze gezamenlijke toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Stoeltje vrij
Met het vastleggen van Sutil heeft Sauber één van haar stoeltjes voor 2014 gevuld. Het tweede Sauber-zitje gaat mogelijk naar de jonge Rus Sergej Sirotkin, maar dat is op voorwaarde dat zijn sponsoren met geld over de brug komen en hij een superlicentie behaalt. Behalve Sirotkin gelden ook de Mexicaan Esteban Gutiérrez en de Nederlander Giedo van der Garde echter nog als kandidaten.