Het team van Sauber heeft tijdens de eerste drie testdagen in Jerez veel kilometers gemaakt en prima – alhoewel niet per se representatieve – tijden neergezet. Een flinke opsteker voor het Zwitserse team, dat hoe dan ook wel gewoon met beide benen op de grond blijft staan.

Sauber kende een dramatisch 2014, waarin het voor het eerst sinds het meedoet in de Formule 1 geen punten wist te scoren. In Jerez was Felipe Nasr namens de formatie uit Hinwil vandaag echter de snelste man op de baan, nadat hij op maandag al een tweede tijd liet noteren, hetgeen teamgenoot Marcus Ericsson een dag eerder ook al deed.

Tijden tellen praktisch niet tijdens de wintertests en dus lopen ze bij Sauber ook zeker niet op de zaken vooruit wat betreft hoe competitief haar C34-bolide is, maar volgens kopstuk Giampaolo Dall’Ara is er ‘vergeleken met vorig jaar wel duidelijk verbetering te zien’.

Op de eerste testdag deed de auto het goed volgens Dall’Ara, waardoor Sauber tot zijn genoegen zelfs al wat lange runs kon doen. Ook de maandag noemt hij ‘een positieve dag, waarop we ons hele programma hebben kunnen afwerken’.

“Vandaag ging het vervolgens wat minder soepel, maar ondanks dat zich een klein technisch probleem aandiende, hebben we alsnog meer dan honderd ronden kunnen rijden”, zegt het head of track engineering van het team dat Felipe Nasr dus de snelste tijd zag klokken.

“We kunnen voor de derde dag op rij tevreden zijn over hoe het is gegaan”, meent Dall’Ara, die denkt dat Sauber ‘een goede basis heeft gelegd’ tijdens de eerste drie dagen. Nasr, die zijn twee testdagen er op heeft zitten, ziet het ook wel zitten: “Ik voel me heel goed binnen het team en ben onder de indruk van wat ik tot op heden van ze heb gezien”, meldt de Braziliaan, die de C34 voor morgen af moet staan aan teamgenoot Ericsson.