Sauber is er, ondanks een mindere tweede seizoenshelft, in geslaagd Scuderia Toro Rosso voor te blijven. Kamui Kobayashi bezegelde de zevende plaats in het kampioenschap met een negende plaats.

De Japanner startte de race slechts als zestiende, en maakte daarmee zijn naam van inhaalexpert opnieuw waar. “We hebben ons goed hersteld van een erg slechte kwalificatie. Ik startte goed en mijn racesnelheid was goed”, aldus Kobayashi. “We hebben daar ook hard aan gewerkt en ik ben blij dat ik in de twee laatste races van het jaar punten heb gepakt.”

“Het was voor ons belangrijk voor Toro Rosso te eindigen en ik ben blij dat het ook is gelukt. Onze strategie was goed. Net als de auto trouwens. We hadden af en toe een lastige tweede seizoenshelft en hebben nu veel werk te verrichten in de winter. Het is een goede zaak dat hetzelfde team met dezelfde coureurs aan de start staan maar we moeten wel sterker worden.”

Sergio Pérez eindigde in Brazilië als dertiende. “Het was belangrijk dat we als zevende in het kampioenschap zouden eindigen en ik ben blij dat dat ook is gelukt. Daar kon ik deze keer echter niets aan bijdragen. We zijn al bezig met komend jaar. Als je ziet wat er is gebeurd kan ik constateren dat ik tevreden ben met mijn debuutjaar.”

“Ik heb veel geleerd en wil het in 2012 weer goed doen. Mijn race verliep alleen nu niet naar wens. De start was prima maar we dachten dat het ging regenen en daardoor werden mijn achterbanden te warm. De auto was lastig te besturen en ik baal van mijn spin halverwege de race.”