De Hungaroring staat niet te boek als legendarisch, maar is na een kwart eeuw een vertrouwd circuit op de kalender. Kamui Kobayashi en Sergio Pérez kunnen de baan wel waarderen.

“Ik bewaar goede herinneringen aan het circuit”, vertelt Kobayashi, die vorig jaar van de 23e startpositie naar de negende plaats reed. “Het was een briljante race. Normaal gesproken is inhalen hier erg moeilijk, maar nu we DRS hebben, zou het een mooie race moeten worden.”

De Japanner denkt dat een goed resultaat mogelijk is. “Het is er vaak erg warm, dus de banden spelen een belangrijke rol. Onze auto gaat daar over het algemeen goed mee om, dus dat brengt ons in een sterke positie.”

Dat beaamt Pérez. “Dit circuit moet ons liggen”, zegt de Mexicaan. “Ik wil voor de zomerstop graag nog wat punten scoren. Vorig jaar streed ik hier voor het GP2-kampioenschap en ging het niet erg goed. Ik werd derde in de eerste race, maar crashte in de tweede.”

“De Hungaroring is echter een mooi, technisch circuit”, vervolgt Pérez. “Tractie en remstabiliteit zijn hier belangrijk. Daarnaast is Budapest een aangename stad. Ik kom er graag.”