Zowel Adrian Sutil als Esteban Gutiérrez was niet tevreden met de balans van de Sauber C33 tijdens de trainingen in Suzuka. Ondanks lichte progressie is er nog veel ruimte voor verbetering.

Gutiérrez kon zijn Sauber in de tweede training niet meer onder controle houden in de Spoon-bocht. “En met de snelheden die je daar rijdt, is het dan helaas niet meer mogelijk nog te corrigeren en de auto uit de vangrail te houden. Het spijt me zeer voor het team.” 

De Mexicaan blijft strijdlustig. “Ik ben ervan overtuigd dat we ons kunnen herpakken voor de kwalificatie. In de tweede sessie hebben we een goed compromis gevonden voor de afstelling.” 

Adrian Sutil is minder optimistisch. “Ons voornaamste probleem zit in de krachtbron. Dat is teleurstellend. En ik zie helaas geen mogelijkheid hoe we dat kunnen veranderen voor morgen.” 

“De balans van de auto is gewoon niet in orde”, vervolgt Sutil. “De harde banden gedroegen zich anders dan we hadden gehoopt. In de middagsessie hebben we enkele aanpassingen gedaan die de situatie verbeterden, maar daardoor had ik weer moeite met de zachte banden.”