Sauber-coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Pérez hopen dat hun geüpdate C31 ze in Barcelona zal helpen om goed voor de dag te komen.

“Ik heb in Mugello het gevoel gekregen dat onze nieuwe updates ons vooruit zullen helpen”, vertelt Kobayashi, die toch ook nog een slag om de arm houdt. “Dat de auto het in Mugello goed deed, is natuurlijk fijn, maar in Barcelona zullen we pas zien hoeveel vooruitgang we echt hebben gemaakt.”

“Tijdens een test is het namelijk toch altijd moeilijk om je eigen prestaties met die van de rest te vergelijken”, legt Kobayashi uit. “Daar komt nog bij dat het Circuit de Catalunya een speciale baan is”, vervolgt de Japanner. “Het is een circuit dat alles heeft: snelle bochten, langzame bochten en nog een aantal bochten die daar tussenin liggen.”

“Daar komt nog bij dat – ondanks dat iedereen de baan heel goed kent – het heel moeilijk er is er een goede afstelling te vinden, waardoor de verschillen er erg klein zijn. Voor ons als coureurs maakt dat het daarom ook een heel uitdagend weekend, maar ik verheug me er erg op weer te gaan racen.”

Kobayashi’s teamgenoot Sergio Pérez laat weten dat ook hij zin heeft in het Spaanse raceweekend. “Het Circuit de Catalunya is naar mijn mening namelijk één van de meest bijzondere banen op de kalender”, verklaart hij.

“Ik ken de baan bovendien goed, en het is ook nog eens waar ik vorig jaar mijn eerste punten in de Formule 1 heb gescoord”, vertelt de Mexicaan, die er ook dit jaar in de punten hoopt te eindigen. “Daar ga ik wel voor, maar tijdens de afgelopen race – in Bahrein – deden we het niet zo goed, dus ik hoop dat de updates die we meenemen zich in Barcelona gaan uitbetalen.”