Felipe Nasr en Marcus Ericsson hebben nog geen nieuwe deals op zak voor 2017, maar de Sauber-coureurs lijken in te zetten op een langer verblijf bij het Zwitserse team.

“Ik heb het idee dat het team zich op de weg naar boven bevindt. Er gebeurt hier veel goeds”, stelt Nasr, verwijzend naar de ontwikkelingen bij Sauber, sinds de overname door Longbow Finance daar financiële stabiliteit heeft gebracht. “Er is echt een stap gezet en er wordt achter de schermen een goede basis gelegd.”

“Er is veel veranderd sinds de overname, en allemaal ten goede. Dit is dus zeker een goed team om bij te zitten en Sauber zit nu ook in een totaal andere positie dan begin dit jaar”, constateert Nasr, die dus zeker open lijkt te staan voor een derde seizoen met het team dat in 2015 36 punten scoorde, maar dit seizoen nog puntloos is.

Ericsson
Nasrs teamgenoot Ericsson spreekt tegenover Autosport ondertussen ronduit uit dat het ‘steeds waarschijnlijker is’ dat hij bij Sauber blijft. Ten overstaan van F1i.com vertelt hij verder dat Sauber ‘gezien de markt’ ook zijn beste optie is.

De intentie om met elkaar verder te gaan, is voor Ericssons gevoel verder wederzijds. “Het gaat natuurlijk altijd om een combinatie van factoren en tot er iets getekend is, is niks zeker. Maar in Maleisië had ik bijvoorbeeld een goed weekend en als ik er meer heb zoals dat, heb ik denk ik een goede kans om te blijven.”