Peter Sauber, de eigenaar en teambaas van het gelijknamige team, gelooft erin dat zijn equipe de zevende plaats in het WK in Brazilië kan veiligstellen.

Sauber staat momenteel zevende met een score van 42 punten, vlak voor het 41 punten in bezit hebbende Toro Rosso.

Toro Rosso steekt sinds de zomerstop echter in betere vorm dan Sauber en heeft sinds de Grote Prijs van Hongarije 24 punten gescoord, terwijl Sauber er sindsdien slechts zeven heeft gepakt.

In Abu Dhabi wist Sauber, in tegenstelling tot Toro Rosso, echter een punt te pakken. Reden voor geloof in een goede afloop bij Peter Sauber aldus, want hij put veel vertrouwen uit zijn teams optreden in het Arabische Emiraat: “Dat we daar een punt pakten was belangrijk voor het WK, maar het was minstens net zo belangrijk dat onze bolide daar heel erg snel was”, zegt hij tegen Autosport.

“Op de zachte banden deden onze beide coureurs het goed, terwijl we aan het eind van de race zelfs nog dicht in de buurt van Paul di Resta (die in Abu Dhabi als negende eindigde, red.).”

Dat de Zwitserse renstal de boel juist nu in de slotfase van 2011 weer op de rails lijkt te krijgen, geeft Sauber goede hoop voor volgend jaar. “Wij zijn namelijk het enige team uit het middenveld dat dit seizoen geen gebruik maakt van een geblazen diffusor en die zijn vanaf volgend jaar verboden Wij hoeven het wiel dus niet opnieuw uit te vinden en onze volgende auto wordt een doorontwikkeling in plaats van iets compleet nieuws, dus wat dat betreft ziet het er goed uit”, licht de teamchef dit toe.