Bij Sauber heerst een opperbeste stemming. Felipe Nasr en Marcus Ericsson finishte allebei in de punten.

Sauber maakte tijdens de seizoensopener in Australië indruk door eveneens een dubbele puntenfinish te behalen, maar in Maleisië leek het twee weken geleden allemaal een stuk moeizamer te gaan. Vandaag stonden ze er echter weer, uiteraard naar volle tevredenheid.

Felipe Nasr kwam van de twee teamgenoten het beste uit de bus met de achtste plaats. “Het is een geweldige dag voor ons team”, luidt dan ook de voor de hand liggende reactie van de Braziliaanse nieuwkomer. “Het was geen gemakkelijke race, omdat Lotus en Toro Rosso in de basis sneller waren dan wij. Toch konden we mede dankzij een goede strategie het gevecht met hun aangaan. We mogen zeer tevreden zijn met dit resultaat.”

Marcus Ericsson
De Zweedse Ericsson kan zich alleen maar achter de mening van zijn teamgenoot scharen: “Het doel was om met twee auto’s bij de beste tien te eindigen en daar zijn we in geslaagd. Mijn race was echter best zwaar door alle knokpartijen. Ik had desondanks gehoopt dat onze racesnelheid iets beter zou zijn.”

“Ik had moeite om de voorste banden op arbeidstemperatuur te krijgen, waardoor ik ook niet in staat was het tempo te rijden waar ik me op ingesteld had. Maar alles beschouwend denk ik dat ik een prima race heb gereden. Ik ben erg gelukkig met dat ene puntje.”