Sauber heeft opnieuw een weekend achter de rug om snel te vergeten. Punten behalen was het doel, maar aanhoudende remproblemen gooiden roet in het eten.

Het probleem van oververhitte remmen was het meest zichtbaar aan de auto van Felipe Nasr. Achter de safety car werd door collega-coureurs al opgemerkt dat diens remmen wel erg warm werden. Enkele ronden later vond de Braziliaan dan ook zijn Waterloo.

Nasr spreekt na afloop weinig verwonderlijk van een ‘moeilijke race’: “Ik heb geprobeerd de remmen te ontzien gedurende de race, maar helaas hielden ze het niet tot de vlag vol. Ik moest de auto stilzetten in bocht dertien. Het is jammer. Niet alleen voor mijzelf, maar voor het hele team. We verliezen immers tezamen. We moeten een oplossing zien te vinden voor dit probleem.”

Marcus Ericsson kampte met dezelfde ongemakken als zijn teamgenoot, maar wist de Sauber C34 wel over de streep te krijgen. Hij is dan ook meer te spreken over zijn race, al baalt ook hij dat punten buiten zijn bereik bleven: “Al met al was het geen slechte race. We echter gingen voor punten, maar die krijg je nu eenmaal niet voor een twaalfde plaats.”

“Ik ben desondanks wel tevreden met mijn eigen optreden en de strategie die we hebben gevolgd”, vervolgt Ericsson die dus ook te maken kreeg met remmen die veel te warm werden: “Het was niet makkelijk om dat onder controle te houden en het heeft ook zeker tijd en snelheid gekost. We moeten hier lering uit trekken en ons dan snel weer concentreren op Brazilië.”