Het wordt voor Sauber een lastig verhaal om de benodigde dertien punten te pakken om boven Mercedes te eindigen. Sergio Pérez en Kamui Kobayashi starten in São Paolo morgen als dertiende en vijftiende.

Pérez kon alleen maar teleurgesteld zijn over zijn startplaats. “Mijn snelste ronde was echt in orde”, zei de Mexicaan na afloop. “Tot meer was deze auto echter niet in staat. In de openingsfase waren we vanwege de natte omstandigheden competitief. We verloren terrein toen het asfalt was opgedroogd. Hopelijk kan ik in mijn laatste race voor Sauber toch nog een mooi resultaat boeken.”

Volgens Kobayashi, die morgen ook zijn laatste race voor de Zwitserse renstal rijdt, kan de C31 inderdaad niet beter presteren als het droog blijft. “Mijn snelste ronde was niet perfect omdat mijn banden niet de ideale temperatuur hadden”, aldus de Japanner. “Ik heb dus wat laten liggen. Op een natte baan hadden we de laatste sessie kunnen halen. Ik hoop op een regenrace, waarin we op het juiste moment op de juiste plaats rijden.”