Felipe Nasr en Marcus Ericsson kijken met een goed gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van België. Nasr iets meer nog dan Ericsson, aangezien laatstgenoemde door eigen toedoen in de muur belandde.

Marcus Ericsson vindt zichzelf aan het eind van de dag terug op de achtste plaats. Helaas voor hem eindigt diezelfde dag voor hem iets eerder dan voor de rest van het deelnemersveld: “Ik ging in de fout in Pouhon. Ik kwam bij het uitkomen van die bocht op het gras terecht, waarna er voor mij geen redden meer aan was. Crashen hoort er soms een beetje bij, maar je baalt toch als je het team opzadelt met heel veel extra werk.”

Tot aan het incident was het het volgens de Zweed een prima dag voor Sauber: “In de eerste vrije training probeerden we diverse afstellingen, om daar in de tweede vrije training op voort te borduren. Met name op de zachte banden was ik zeer te spreken over de balans van de auto. Al met al denk ik dat we een goede dag achter de rug hebben.”

Felipe Nasr moest in de tweede vrije training genoegen nemen met de negende plek, nadat hij eerder op de dag de snellere van de twee Sauber-coureurs was. Ook Nasr geeft aan dat het met de balans van de auto vooralsnog wel goed zit: “Ik ben heel tevreden met de balans. Zodra die goed is, kun je met de rest van de afstelling veel gerichter te werk gaan.”

“In de middag was het wat warmer dan ’s ochtend en dat heeft ons in de kaart gespeeld”, verklaart Nasr het verschil in performance tussen beide sessies. “Bovendien hebben we net die kleine aanpassingen weten door te voeren die ons nóg wat verder naar voren hebben gebracht. Ik denk echter dat we ook op de zachte banden nog wat sneller kunnen, aangezien ik mijn snelste rondje vast zat achter anderen. Tot slot moet ik zeggen dat ik blij ben dat we hier over de geüpdatete Ferrari-krachtbron beschikken. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen.”