Sauber heeft het niet makkelijk op het circuit van Silverstone. Het team blijft verschoond van problemen, maar de snelheid is er simpelweg niet.

Felipe Nasr en Marcus Ericsson moeten dan ook genoegen nemen met respectievelijk de zestiende en achttiende tijd aan het eind van de middagsessie. Voor eerstgenoemde komt die klassering niet als een verrassing: “We wisten dat het met de snelle bochten die dit circuit kenmerken lastig zou gaan worden voor ons. We hebben echter ons programma doorlopen, waarbij we ons in de eerste vrije training richtten op het vinden van een goede basisafstelling, waarna we in de middag de lange runs centraal stelden.”

“Zoals het er nu naar uitziet hebben we het vooral op de medium compound moeilijk. We zullen de data raadplegen om te kijken op welke gebieden we ons nog kunnen vebeteren.”

Teamgenoot Marcus Ericsson kon ’s middags pas instappen, aangezien zijn werk ’s ochtends werd uitbesteed aan vrijdagcoureur Marciello. Daardoor duurde het voor de Zweed wat langer dan normaal om zijn juiste ritme te vinden. “Gelukkig voelde ik me tegen het eind van de training prima op mijn gemak in de auto. We zijn er echter nog niet, want de balans van de C34 moet nog wat verbeterd worden.”

Raffaele Marciello mocht dus zijn kunsten vertonen in de auto van Marcus Ericsson en deed wat er van hem verwacht werd: “We hebben verschillende afstellingen uitgeprobeerd en wat aerodynamische metingen gedaan. Makkelijk waren mijn eerste ronden op dit circuit met een Formule 1-auto niet. Ik had veel last van overstuur bij het ingaan van de bochten, waardoor ik wat afgeremd werd.”