Sauber werkt aan een reddingsdeal die het team uit het financiële slop moet trekken, maar heeft geen tijdlijn voor het bekendmaken van details.

Of de gesprekken vergevorderd zijn, wil teambaas en aandeelhouder Monisha Kaltenborn ook niet zeggen in gesprek met Motorsport.com. “Dat is niet professioneel. Zo werkt het niet als je deals sluit. Je maakt alles eerst rond en pas daarna spreek je erover.”

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Saturday 9 July 2016 - Felipe Nasr (BRA) Sauber C35.

Sauber is het enige team dat dit seizoen nog geen punten heeft gescoord.

“Ik kan dus niet zeggen hoe het ervoor staat. Het enige wat ik wil melden, is dat we eraan werken”, zegt de Sauber-chef, die zich tegenover Autosport echter wel laat ontvallen dat ze ‘opgelucht’ is dat Sauber een oplossing heeft gevonden.

“Ik ga geen tijdlijn geven voor wanneer we met een aankondiging komen, maar zullen dat zeker doen wanneer de tijd er juist voor is.” Kaltenborn beaamt daarbij dat dit soort deals nog wel eens te elfder ure uiteen willen vallen, maar is daar in dit geval niet bang voor, zo benadrukt ze.