Sauber is er op de eerste trainingsdag in Singapore niet in geslaagd het maximale uit de C33 en met name de Ferrari-motor te halen. Esteban Gutiérrez miste veel tijd door een probleem met de ECU, terwijl Adrian Sutil niet over het volledige vermogen van zijn krachtbron kon beschikken.

Gutiérrez moet wel vaker toekijken in de eerste vrije training, maar ditmaal reed er geen andere coureur in zijn auto. “Er was een probleem met de regeleenheid van de motor, waardoor ik een groot deel van de sessie moest missen”, verklaart de Mexicaan, die toch nog 15 ronden kon rijden en daar later op de dag nog eens 37 aan toevoegde in de tweede training. 

“Maar ik had geen gevoel bij de auto”, vervolgt Gutiérrez. “Ik heb het gevoel dat we een kleine stap vooruit hebben gezet op aerodynamisch gebied, maar helaas is op dit circuit aerodynamica van minder groot belang. Dus zien we er niet gelijk iets van terug. We hebben nog veel werk te doen.” 

Adrian Sutil had ondertussen te kampen met motorkwaaltjes. “Daardoor konden we de accu niet volledig opladen en had ik minder vermogen tijdens de lange runs”, zegt hij. “Het is nog te vroeg om te oordelen over de nieuwe onderdelen. De balans is nog niet ideaal, dus ik denk dat we er nog meer uit kunnen halen.”