Tatiana Calderón, de Colombiaanse die vorige maand haar testdebuut maakte bij Sauber, maakt vandaag en morgen opnieuw kilometers in een Formule 1-auto. Calderón test namelijk twee volledige dagen voor Sauber op het Italiaanse Fiorano.

Twee weken geleden mocht Calderón al eens voor Sauber testen op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico. Ze reed toen bij een filmdag honderd kilometer in de auto van dit jaar, de Sauber C37. Bij de test op Fiorano, die op 16 en 17 november plaatsvindt, bestuurt Calderón de Sauber C32: de auto uit 2013 met een Ferrari-V8.

Lees ook: Deze vrouwen gingen Tatiana Calderón voor in de Formule 1

Caldéron bij haar testdebuut vorige maand. Foto: Sauber.

Sauber meldt dat Calderón vorige maand een ‘zeer goede prestatie geleverd en groot potentieel heeft laten zien’ achter het stuur van de C37. Ze krijgt daarom nu een nieuwe kans. Volgens het Zwitserse team biedt de test op Fiorano haar een uitstekende gelegenheid om meer te leren en verder te ontwikkelen.

“Het is geweldig dat ik zo snel weer achter het stuur van een Formule 1-auto kan zitten na mijn debuut vorige maand”, aldus Calderón, testrijder voor Sauber. “Deze volgende stap wordt nog specialer, omdat het twee volledige testdagen zijn met de C32. Het wordt leuk om nog meer ervaring op te doen en te leren over deze auto.”

“We zijn tevreden dat Calderón twee dagen voor ons gaat testen op Fiorano”, aldus Sauber-teambaas Frédéric Vasseur. “Ze heeft indruk op het team gemaakt door haar vastberadenheid, focus en vaardigheden bij het recente promotie-evenement. We zijn overtuigd dat Tatiana alles in huis heeft om op het hoogste niveau te rijden en kijken ernaar uit om meer progressie en ervaring te zien bij de volgende test.”

Sauber maakte eerder deze week bekend dat het vanaf 2019 een eigen juniorenprogramma begint in de Formule 2, 3 en 4. Zo wil het team jonge talenten helpen om de top te halen in de autosport. Calderón zien we daar voorlopig niet. De Colombiaanse heeft niet genoeg superlicentiepunten om een vrije training te rijden en ook niet om een officiële Formule 1-test te doen. Ze rijdt daarom in de auto van 2013. De huidige test draait dan ook vooral om publiciteit.