Met het wegvallen van Caterham en Marussia lijkt Sauber ineens het traagste team, maar coureurs Esteban Gutiérrez en Adrian Sutil denken dat er nog meer in zit dan ze op vrijdag hebben getoond.

Gutiérrez was achtereenvolgens op de zestiende en zeventiende plek terug te vinden, terwijl Sutil in beide sessies net wat sneller was met een veertiende en zestiende tijd. De Mexicaan en Duitser kunnen qua rondetijden echter redelijk aanhaken bij hun rivalen van Lotus, Force India en Toro Rosso, dus met wat goede moed en werk aan de afstelling van de bolides zit er vast wel meer in, zo laten ze doorschemeren.

“Dit was geen eenvoudige dag voor ons, maar we hebben wel al onze taken kunnen afvinken en aardig met de set-up kunnen experimenteren”, vertelt Gutiérrez, die ook nog wat problemen op zijn pad vond die nog opgelost moeten worden: “Maar daar werken we aan en we slagen er ongetwijfeld ook in te bepalen wat de beste afstelling is voor de auto”, besluit hij.

Teamgenoot Sutil is kort van stof. “Het was een normale dag voor me. Ik had geen problemen en heb beide bandencompounds en een reeks aan set-ups kunnen uitproberen, waardoor we morgen kunnen gaan proberen meer uit onze middelen te halen.”