Het team van Sauber kampt met een tekort aan liquide middelen, maar volgens teambaas Monisha Kaltenborn is het probleem op korte termijn op te lossen.

Het Zwitserse Blick bericht dat Sauber haar personeel niet volledig heeft betaald voor het werk in de maand februari, hetgeen Kaltenborn bevestigt: “Het klopt helaas. Een deel van het salaris is nog niet voldaan en ik betreur dat zeer.”

Kaltenborn beaamt daarbij dat de situatie ‘gespannen’ is, maar heeft er vertrouwen in deze ‘op korte termijn’ op te kunnen lossen.

Kostenintensief
Dat Sauber een cashflow-probleem heeft, komt volgens Kaltenborn omdat het voorseizoen ‘een zeer kostenintensieve tijd’ is, terwijl ze verder aangeeft dat een niet bij naam genoemde sponsor nog niet heeft kunnen betalen door problemen met het overschrijven van de ‘aanzienlijke’ sponsorbijdrage.

Sauber heeft afgelopen winter al bij Formule 1-uitbater Bernie Ecclestone aangeklopt om een voorschot te krijgen op het prijzengeld uit de sport. Doorgaans krijgen team dit enkel tijdens het lopende seizoen uitbetaald, maar Sauber, Force India en Manor hebben voorschotten aangevraagd omdat ze leveranciers tegenwoordig vaker vooruit moeten betalen, wat het voorseizoen dus zo’n dure tijd maakt.

Sauber, het enige team dat haar 2016-auto niet op tijd af had voor de eerste wintertest en deze pas tijdens de tweede test liet debuten, is volgens het Britse Autosport verder in gesprek met een potentiële titelsponsor. Deze deal zou echter nog niet rond zijn.