Het team van Sauber reist met de intentie om punten te scoren naar Zuid-Korea af, want de renstal uit het Zwitserse Hinwil vecht met Force India om de zesde plek bij de constructeurs.

Sauber-coureur Sergio Pérez heeft vier punten aan de Grote Prijs van Japan overgehouden en hoopt dus dat hij tijdens de komende race ook weer wat punten kan pakken: “We willen Force India namelijk passeren op de ranglijst, dus we moeten elke kans pakken die zich voordoet”, beklemtoont de coureur die weet dat het gat naar de rivaliserende renstal acht punten bedraagt.

Voor Pérez wordt het overigens de eerste keer dat hij in Zuid-Korea gaat racen. De Mexicaan heeft de baan echter al wel op de simulator uitgeprobeerd. “Er zijn veel uitdagende bochten en het is geen gemakkelijk circuit om onder de knie te krijgen”, erkent hij, waarna hij aangeeft dat hij zich desondanks geen zorgen maakt: “Want ik vind het wel altijd heel leuk om een nieuw circuit te leren kennen.”

Teamgenoot Kamui Kobayashi is er net als Pérez op gebrand om punten te scoren, zeker aangezien hij dat al vijf races lang niet meer heeft gedaan.

“Met de update die we in Suzuka gebracht hebben, verwacht ik dat we competitief zullen zijn in Zuid-Korea”, verkondigt hij. “Ik ben er dan ook vrij zeker van dat we om de punten kunnen strijden”, vervolgt de Japanner, die uitkijkt naar het weerzien met het Korean International Circuit: “Het is een leuke baan met een interessante lay-out. Als het droog blijft, krijgen we vast een spannende race te zien.”