Saubers ceo Monisha Kaltenborn denkt dat een budget cap de enige mogelijkheid is om de kosten in de Formule 1 binnen de perken te houden. Volgens Kaltenborn moet dit er dan ook snel komen.

 

“De resource restriction agreement was al een belangrijke stap, maar er moet nog veel meer gedaan worden”, zegt Kaltenborn in een interview aan Formula1.com. “We moeten nu de volgende stap zetten en vervolgens naar een budget cap toewerken.”

 

“In mijn optiek is dat namelijk de enige optie die de sport met oog op de toekomst heeft”, vervolgt Kaltenborn. “Daarnaast is het de enige oplossing waarin elk team – uiteraard binnen het gestelde budgetplafond – gewoon kan opereren op de manier die ze het beste achten.”

 

“Wat mij betreft komt het budget cap er al snel en zetten we volgend seizoen al een belangrijke stap in die richting, met de ingang van het nieuwe Concorde Verdrag. Ik hoop echt dat we dat samen met de andere teams, die zich gelukkig ook grotendeels achter het principe van kostenbesparing hebben geschaard, kunnen doen.”

 

Wat het nieuwe Concorde Verdrag betreft, maakt Kaltenborn bekend dat Sauber in de onderhandelingen daarover al overeenstemming heeft bereikt met Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1. “Ik kan geen details prijsgeven, maar we hebben een deal met hem gesloten”, bevestigt ze.

 

Ook over de financiële situatie van haar team Sauber wil ze niet teveel prijsgeven, behalve dat ze wel erkent dat het team meer sponsors kan gebruiken. “Wij Zwitsers praten nooit over onze persoonlijke geldzaken, maar het mag duidelijk zijn dat we graag meer geldschieters zouden hebben en dat dit iets is waar we aan werken.”