Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn hoopt snel een nieuwe motordeal voor haar team te kunnen tekenen voor 2014, al geeft ze daar verder geen specifieke termijn voor.

Sauber rijdt sinds 2010- het jaar dat het team weer in handen kwam van eigenaar en naamgever Peter Sauber, nadat BMW zich eind 2009 had teruggetrokken – met Ferrari-motoren, maar heeft nog geen nieuwe deal voor het V6-tijdperk dat volgend jaar begint.

Gevraagd door Motorsport-Total hoe het ervoor staat met de motor-situatie voor 2014, wil Kaltenborn alleen het volgende kwijt: “We hopen snel een antwoord op die vraag te hebben.”

De verwachting is dat Sauber ‘gewoon’ verder gaat met Ferrari, waarmee het eerder van 1997 tot en met 2005 ook al samenwerkte, maar Kaltenborn houdt zich verder dus op de vlakte over het motorenvraagstuk.

De motorafdeling van Ferrari heeft op het moment alleen de eigen Scuderia als afnemer voor 2014. De veronderstelling is dat Sauber daar dus nog bij komt, terwijl ook Marussia vermoedelijk een 1.6 liter V6-turbomotor van Ferrari gaat gebruiken.

Honda?
Het team van Sauber is overigens ook in verband gebracht met een switch naar Honda-motoren. Honda maakt echter pas in 2015 haar entree en zal dat jaar vermoedelijk alleen partner McLaren van motoren voorzien, ook al is van een exclusiviteitscontract geen sprake.

Mocht Sauber inderdaad in de toekomst naar Honda willen overstappen, dan kan dit de onderhandelingen met Ferrari zelfs nu al bemoeilijken. Veel motorleveranciers prefereren het namelijk meerjarige deals te sluiten en niet slechts voor één jaar met een team in zee te gaan.