Het team van Sauber heeft in Hongarije net naast haar eerste puntenfinish van het jaar gegrepen en gaat dus met een score van nul de zomerpauze in. Adrian Sutil kwam één tel te kort.

Sutil kwam één seconde achter de nummer tien Jenson Button over de streep. “We waren er zo dichtbij! Ik was sneller dan Jenson in de bochten, maar hij liep bij me weg op de rechte stukken en maakte geen fouten, waardoor ik er niet langs kon”, vertelt Sutil.

Balen doet de Duitser niet, ondanks dat hij de tijd die hij later nodig zou hebben verloor doordat hij tijdens een pitstop in de file stond achter teamgenoot Esteban Gutiérrez. “Ik vocht daarna namelijk nog goed terug en het was ondanks de elfde plek een goede dag voor ons, want we zijn de teams voor ons dichter genaderd en dat is het belangrijkste.”

In de andere C33 reed Gutiérrez aanvankelijk net voor Sutil rond, maar zijn wedstrijd zat er halverwege op vanwege een defect aan zijn ERS. “Mijn race begon goed”, blikt de Mexicaan terug. “Ik reed precies en regelmatig en maakte een aantal plekken goed, terwijl het ook tijdens de safety cars en daarna prima voor me uitpakte, tot mijn race jammer genoeg tot een einde kwam.”