Sauber kreeg niet het resultaat waar het op hoopte op de veertigste verjaardag van het team. Kamui Kobayashi en Pedro de la Rosa finishte in Hockenheim als elfde en veertiende.

Laatstgenoemde reed lange tijd rond in de punten, maar moest nog een verplichte pitstop maken. “Mijn race begon pas na twintig ronden toen mijn auto grip kreeg. Het einde van de race was heel teleurstellend. Ik wilde na mijn laatste pitstop het gevecht aangaan.”

“Het gedrag van de achterblijvers vormde echter een serieus probleem. Ik reed vervolgens tegen een achterblijver aan die Rubens Barrichello langszij liet gaan maar mij vervolgens niet zag.”

Kobayashi was ook teleurgesteld. “Ik ben niet blij met deze race. Met beide banden had ik een tekort aan grip. Ik startte echter goed en haalde twee coureurs in. Mijn pitstop was prima en vervolgens probeerde ik Schumacher in te halen omdat hij werd opgehouden door een achterblijver. We hadden een gevecht op het rechte stuk en dat is niet het sterkste punt van deze auto.”